MVJ-ordninger skal beskæres kraftigt

NYHED: Fødevareministeren lægger op til at beskære MVJ-ordninger kraftigt, fordi EU's overgang fra produktions- til arealstøtte ellers vil betyde, at landmændene vil få dobbelt støtte til de samme arealer. Dansk Landbrug mener, at ministeren i stedet bør hente penge hos Finansministeriet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Landmændene er kede af, at jeg ikke vil fortsætte med at lave disse MVJ-ordninger. Men der er jeg bare nødt til at sige til landmændene: Venner, jeg vil ikke betale to gange for det samme.

Hans Christian Schmidt
Fødevareministeren
Fakta
Om Landdistriktsprogrammet

Danmark skal i maj – juni måned aflevere en overordnet plan til EU-Kommissionen, for hvordan de 800 millioner kroner fra EU skal bruges i landdistriktsprogrammet.

Derfor regner man i Fødevareministeriet med, at regeringen i slutningen af april eller i begyndelsen af maj ved, hvordan pengene fordeles.

Landdistriktsmidlerne kan bruges til alt fra udbredelse af bredbånd til miljøvenligt landbrug. Derfor er Miljø-, Fødevare, og Erhvervsministerierne inddraget i forhandlingerne om, hvor mange penge de forskellige områder skal have tildelt.

Når Kommissionen har godkendt den overordnede plan, skal regeringen udarbejde et landdistriktsprogram helt ud i detaljerne.

Fødevareministeriet står for både det nuværende landdistriktsprogram og det kommende. Læs mere på ministeriets hjemmeside: landdistriktsprogram.dk


Kilde: Altinget og Fødevareministeriet
Kampen om landdistriktsmidlerne er i fuld gang. I går skrev Altinget om, at oppositionen er villig til at benytte sig af muligheden for at tage penge fra EU's landbrugsstøtte til landdistrikterne. Læs artiklen: Penge til landdistrikter kan tages fra landbruget

Fødevareordfører for regeringens støtteparti Christian H. Hansen (DF) er dog ligesom fødevareministeren stærkt fokuseret på, at MVJ (miljøvenlige jordbrugsforanstaltninger) i det nuværende landdistriktsprogram beslaglægger 75 procent af midlerne.

Og det skal ifølge fødevareminister Hans Christian Schmidt ændres.

"Landmændene er kede af, at jeg ikke vil fortsætte med at lave disse MVJ-ordninger. Men der er jeg bare nødt til at sige til landmændene: Venner, jeg vil ikke betale to gange for det samme," siger fødevareministeren.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024