Nationalpark ved Vadehavet snart en realitet

NATIONALPARK: Esbjerg, Fanø, Tønder og Varde kommune gav i marts alle deres opbakning til en nationalpark ved Vadehavet. Miljøministeren skyder projektet i gang torsdag.
Miljøministeren vil høre lokalbefolkningen i udviklingen af en nationalpark ved Vadehavet.
Miljøministeren vil høre lokalbefolkningen i udviklingen af en nationalpark ved Vadehavet.Foto: Claus Nissen

Vadehavet indeholder unikke naturværdier af international kvalitet. Men uden kommunernes opbakning - ingen nationalpark.

Troels Lund Poulsen
Miljøminister
Opførslen af en nationalpark ved Vadehavet er inde i en rivende udvikling. Siden efteråret 2008 er der gennemført en række workshops, hvor alle havde mulighed for at drøfte og komme med konkrete forslag til, hvilke udviklingsmuligheder nationalparken kan give for området.

Med kommunernes tilsagn har miljøministeren taget initiativ til et offentligt møde, hvor konkrete forslag vedrørende produktudvikling af landbrugsprodukter og udvikling af friluftslivet vil blive drøftet. Et møde, som han ser meget frem til:

"For mig er det vigtigt at fortsætte dialogen og give lokalbefolkningen mulighed for at stille spørgsmål og komme med forslag og synspunkter igennem hele forløbet med oprettelsen og udviklingen af nationalparken. I den sammenhæng er det interessant at se på, hvilke udviklingsmuligheder nationalparken giver lokalt," siger miljøminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse.

Han understreger samtidig nødvendigheden af samarbejdet med kommunerne:

Dokumentation

Mødet finder sted torsdag den 14. maj 2009 kl. 19 - 21 på Hotel Arnbjerg, Arnbjerg Allé 2, 6800 Varde.

Info om Nationalparker fra Miljøministeriet:

Forslag til Nationalpark Vadehavet forventes offentliggjort inden udgangen af året. Forslaget, som vil blive sendt til alle berørte lodsejere og relevante myndigheder og foreninger, skal i høring i 16 uger, så en indvielse bliver først aktuelt efter sommerferien næste år.
Arbejdet med at oprette Nationalpark Vadehavet kan følges på: http://www.danmarksnationalparker.dk/

Thy blev indviet som Danmarks første nationalpark i august 2008. Nationalpark Mols Bjerge indvies den 29. august 2009, og et forslag til Nationalpark Skjern Å forventes offentliggjort efter sommerferien.

Efter Vadehavet kommer turen til Kongernes Nordsjælland, hvor forligspartierne i juni måned skal tage stilling til afgrænsningen på baggrund af et nyt forslag til afgrænsning fra de nordsjællandske kommuner.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024