DOF vælger ny formand

INTERVIEW: Egon Østergaard blev i weekenden valgt som ny formand for Dansk Ornitologisk Forening. Altinget har talt med den nye frontmand, der vil sætte fokus på biodiversitet og kræve naturen tilbage til agerlandet.
DOF's nyvalgte formand, Egon Østergaard, vil kæmpe for at få naturen tilbage i agerlandskabet, da han mener, at store dele af landbrugslandet set med naturøjne i dag kan betragtes som ørkener.
DOF's nyvalgte formand, Egon Østergaard, vil kæmpe for at få naturen tilbage i agerlandskabet, da han mener, at store dele af landbrugslandet set med naturøjne i dag kan betragtes som ørkener.
Anne Burlund

Vi skal have mosaikken tilbage i naturlandskabet, for den eksisterer ikke i en stor del af landbrugslandet i dag. Der er sket store tilbageskridt - mange marker og hegn er fjernet, og en stor del af landbrugslandet er i dag at betragte som ørkener set med naturøjne.

Egon Østergaard
Nyvalgt formand, DOF
Dansk Ornitologisk Forening (DOF) valgte på weekendens repræsentantskabsmøde i Skærbæk Egon Østergaard som ny formand. Den 54-årige skolelærer erstatter Christian Hjorth, der har siddet på formandsposten i hele 23 år.

Egon Østergaard er tidligere formand for DOF's lokalafdeling i det daværende Ringkøbing Amt, har været medlem af foreningens hovedbestyrelse siden 1998 og siddet som næstformand siden 2004.

Altinget har spurgt den nye fugle-formand, hvad han forventer sig af jobbet, og hvor han ser de største udfordringer for naturen og fuglebestanden i Danmark.

Du har været næstformand i DOF i en årrække. Hvad vil du bruge din nye platform som formand til?

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024