Ny uddannelse styrker kommuners miljøtilsyn

Kravene til kommunernes miljømedarbejdere øges med strukturreformen. Den enkelte medarbejder skal have en større faglig viden, og derfor opretter Landbohøjskolen i København nu en ny uddannelse i naturressourcer. Den skal ruste kommunerne til at tackle konfliktfyldte miljøsager.
Marie Andergren

Det er svært kun at ansætte en biolog eller kun en jurist til at forvalte ting, som har med begge ting at gøre. Men det mener vi, vores kommende kandidater vil kunne. De vil være bedre i stand til at sikre kommunernes miljøtilsyn

Lars Stoumann Jensen
Studieleder på Landbohøjskolen
Fakta
  • Den nye tre-årige "bachelor i naturressourcer" afløser uddannelserne i henholdsvis landbrug (agronom) og skovbrug (forstudannelsen).

  • Det første hold på 100-150 studerende starter den 1. september i år.

  • De studerende vil få en bredere baggrund i samfundsfag, skovbrug, landbrug samt en øget forståelse for hvad skov og landskab ellers kan bruges til af rekreative formål.


  • Kilde: Landbohøjskolen
    Kravene til kommunernes miljømedarbejdere øges, når strukturreformen træder i kraft 1. januar 2007. Fremover skal den enkelte medarbejder have en større faglig viden.

    Derfor opretter Landbohøjskolen i København nu en ny uddannelse i naturressourcer, som skal ruste kommunerne til at tackle konfliktfyldte miljøsager.

    "I dag er amternes miljømedarbejdere ansat i forholdsvist store kontorer, hvor man godt kan have både en agronom, geolog, hydrologog osv. siddende. Men når enhederne bliver mindre, så skal færre personer kunne de her ting," siger Lars Stoumann Jensen, studieleder på Landbohøjskolen, til Altinget.

    "Kommunernes miljømedarbejdere skal forvalte mere forskelligartede opgaver. De skal have en bred forståelse for de forskellige aspekter af det at foretage en miljøvurdering. Og derfor er det svært kun at ansætte en biolog eller kun en jurist til at forvalte ting, som har med begge ting at gøre. Men det mener vi, vores kommende kandidater vil kunne. De vil være bedre i stand til at sikre kommunernes miljøtilsyn," siger studielederen.

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024