Nye debattører på miljø

NYHED: Altingets nye debatpanel har markante stemmer fra landbruget, kommunerne, de grønne organisationer og en enkelt politiker, der har gjort lynkarriere siden valget.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Altingets Nye debatpanel er i luften.
Vi ser frem at høre input fra de vidt forskellige hjørner af miljøområdet, som debattørerne repræsenterer.

Er du uenig i debattørernes indlæg, så er du altid velkommen til at bruge vores kommentarfunktion i bunden af artiklen, eller du kan sende et indlæg til [email protected].

Michael Brockenhuus-Schack, viceformand Dansk Landbrug
Har skudt debatpanelet i gang. Satte sig i 2007 i viceformandsstolen efter Henrik Høegh, som nu sidder i Folketinget for Venstre. Landbruget råder over 75 pct. af Danmarks areal, og i de kommende år vil landbruget blive tvunget til at mindske forureningen af vandmiljøet og forbedre betingelserne for vilde dyr og planter. Mon ikke vi får nogle svar på, hvordan dette gøres bedst og billigst?


Jan Eriksen, direktør Friluftsraadet
Oplev naturen, forstå og pas på den. Det er kodeordene for Friluftrådet. Denne gang er det rådets direktør Jan Eriksen, der stiller op. Ud over direktørstolen passer han også formandsskabet for Foundation for Environmental Education (organisationen bag blå flag-ordningen) ligesom han er formand for den danske afdeling af IUCN - der bl.a. står bag de såkaldte rød-lister for truede dyr.

Foto: Altinget.dk
Foto:
Foto: Ole Wisler

Mikael Jentsch, formand for (KTC) Kommunal Teknisk Chefforening
I dette debatpanel vil KTC være den kommunale stemme. Mikael Jentsch har før leveret ubehagelige sandheder til politikerne via Altinget. Før kommunalreformen advarede han om massive sagspukler i de kommunale miljøafdelinger. Dette afviste miljøministeriet og de borgerlige politikere, der dog blev modsagt af virkeligheden. Denne gang får Jentsch hjælp af Trine Holmberg, der er teknisk direktør i Gentofte kommune og Søren Peter Sørensen, der er teknisk direktør i Silkeborg Kommune.

Ida Auken, miljøordfører (SF)
Den politiske debattør i panelet er et af SF's unge talenter. Hun kom i Folketinget ved valget og er blevet partiets miljøordfører. Miljø er dog ikke nyt for den teologiuddannede Ida Auken, eftersom hun i en årrække har siddet i SF's miljøudvalg - sidst som formand. Med en mor, der hedder Margrete Auken, og en onkel, der hedder Svend Auken, har hun heller ikke kunnet undgå miljøpolitikken på hjemmefronten.

Foto:
Foto:

Verner W. Hansen, formand, Danmarks Sportsfiskerforbund
Mens medlemmerne primært tager sig af fiskene, når de er hevet på land, så arbejder Danmarks Sportsfiskerforbund for at hjælpe fiskene, mens de befinder sig under vandet. Rent vand i søer og åer og fri bevægelighed for fisk i vandløbene. Det er blandt kernepunkterne for Danmarks Sportsfiskerforbund.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ida Auken

MF (S), fhv. miljøminister (SF)
cand.theol. (Københavns Uni. 2006)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024