Øget interresse for skovrejsning

NOTE: Antallet af ansøgninger om tilskud til at plante skov stiger igen. Efter år med tilbagegang har miljøministeriet netop modtaget ansøgninger om at tilplante 3.200 hektar skov. Der venter skovrejserne 110 millioner i tilskud.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Den nye opgørelse betyder, at vores skovrejsningsmålsætning er blevet mere realistisk. Men der er stadig lang vej. Der skal rejses mange, mange tusinde hektar ny skov endnu, og derfor glæder det mig, at vi igen i år kan konstatere, at der er godt gang i den private skovrejsning

Connie Hedegaard
Miljøminister (K)

Antallet af ansøgninger om at tilplante privat landbrugsjord med skov er inden for de seneste to år steget efter års tilbagegang.

Miljøministeriet har netop modtaget et rekordhøjt antal ansøgninger, hvor private jordejere ønsker at tilplante i alt 3.200 hektar med ny løvskov. Private kan søge en pulje på 110 millioner kroner, som staten og EU har finansieret.

Næsten hele arealet, 98 procent, vil blive tilplantet med løvtræer som bl.a. bøg, eg og ask.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024