Opbakning til lov om vandboringer

VAND: Miljøminister Ida Auken (SF) fik bred opbakning til et lovforslag, der justerer reglerne for, hvem der kan få kompensation for beskyttelseszoner omkring vandboringer.
Anders Jerking
Der var ikke megen debat, da Folketinget fredag i sidste uge førstebehandlede et lovforslag, der vel ændre reglerne for, hvem der kan få kompensation for 25 meters beskyttelseszonerne omkring vandboringer.

Alle partier vil umiddelbart bakke op om forslaget, om end partierne i blå blok måske vil foreslå justeringer.

Aftalen om 25 meters beskyttelseszoner omkring vandboringer var en del af Grøn Vækst-aftalen. I den oprindelig lov kunne der kun udbetales kompensation til den, der ejede grunden, hvor selve boringen lå. Imidlertid har det vist sig, at arealet med boringen mange steder ejes af vandselskabet, mens al jorden udenom ejes af andre. Nu vil Auken justere loven, så den der ejer størstedelen af jorden i 25-meters-zonen kan få erstatning.

Flere af de borgerlige partier foreslog under 1. behandlingen, at flere end den grundejer, der ejer mest jord, skal kunne få erstatning.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024