Parlament støtter dansk mulighed for enegang

NYHED : EU-Parlamentet gav i går Danmark sin støtte til at kunne opretholde et forbud mod særligt miljøfarlige drivhusgasser. Venstres EU-parlamentariker, Niels Busk, afviser Dansk Industris kritik af Danmarks enegang.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

EU må aldrig hindre, at medlemslande anvender den bedst tilgængelige miljøteknologi. Nu må det så være op til Connie Hedegaard og de øvrige miljøministre i EU at få denne sag i mål.

Dan Jørgensen (S)
F-gasser:
Danmarks planer om at gå enegang i kampen mod en række aggressive drivhusgasser - de såkaldte f-gasser - er nu kommet et skridt nærmere virkeligheden.

Det skete, da Europa-Parlamentet i går gav sin støtte til at Danmark og andre EU-lande fortsat skal kunne forbyde miljøfarlige drivhus-gasser - også selv om gasserne ikke er forbudt i hele EU.

Helt usædvanligt har alle de danske EU-parlamentarikere arbejdet sammen for at skaffe opbakning i parlamentet til den danske holdning. Sagen skal endeligt afgøres i en direkte forhandling mellem EU's Ministerråd og Europa-Parlamentet under det kommende østrigske formandskab.

DI beklager dansk enegang
Glæden over udsigten til dansk enegang vækker ikke begejstring i DI:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024