Penge til naturpleje spares væk

FINANSLOV: Regeringen har besluttet at spare 10 millioner væk, som skulle bruges til at udvikle naturpleje. Uklogt og ærgerligt, lyder det fra Venstre og naturfolk.
Anders Jerking
Landmænd skal fremover kunne tjene penge ved at passe og pleje naturen. Det var tanken, da VK-regeringen og Dansk Folkeparti sidste år afsatte 10 millioner kroner til at udvikle naturpleje som driftgren.

Men nu er pengene sparet væk.

"Der er behov for at omprioritere de eksisterede midler i Miljøministeriet (...) så midlerne kan målrettes mod de indsatser, der prioriteres af den nye regering, herunder klimatilpasning m.v. Det har bl.a. den betydning, at projektet "Naturpleje som driftgren" - hvor til der blev afsat midler på Finansloven i 2011 - ophører, og midlerne omprioriteres og anvendes til andre formål," hedder det i et brev fra Miljøministeriet til folk, der skulle have deltaget i en nu aflyst workshop om naturpleje.

Beslutningen vækker ærgrelse og overraskelse.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024