Politisk pres for folkeafstemning

Det Radikale Venstre kræver nu også en folkeafstemning om kommunalreformen, hvis ikke regeringen ændrer væsentligt på den planlagte opgavefordeling i reformen. Enhedlisten og SF bakker op, mens S tøver.
Marie Andergren

Nu skal vi have Socialdemokraterne med. Efter at have set lovforslagene, som jo ikke har taget højde for de mange høringssvar, så mener jeg, det er tid til at sende et klart signal om, at regeringen ikke kan trumfe dette igennem med et så snævert flertal

Per Clausen (EL)
Miljøordfører
Det Radikale Venstre kræver nu også en folkesafstemning om kommunalreformen, hvis ikke regeringen ændrer væsentligt på den planlagte opgavefordeling i reformen.

"Vi vil bruge en folkeafstemning som et ladt våben. Hvis ikke regeringen bevæger sig, er det bestemt en mulighed, vi vil benytte os af. Vi skal blot dykke ned i reformen og finde et emne, som vi kan bede befolkningen tage stilling til, " siger partiets forhandler Margrethe Vestager til MandatNet fra Amtsrådsforeningen.

Partiet ønsker grundlæggende ændringer på miljøområdet, det sociale område og på hele finansieringen af strukturreformen. Ellers vil de ligesom SF og Enhedslisten have en folkeafstemning.

EL: Socialdemokraterne skal med
Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen, er glad for den stigende opbakning til partiets forslag.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024