Politisk uenighed om planlov

PLANLÆGNING: Oppositionen kræver landbrugsbyggeri lagt ind under planloven. Det afviser VKO, der mener, at de nuværende regler fungerer fint.
Folketinget er delt i spørgsmålet om, hvorvidt landbrugsbyggeri skal underlægges planloven.
Folketinget er delt i spørgsmålet om, hvorvidt landbrugsbyggeri skal underlægges planloven.
Anders Jerking

Kommunerne har indtil nu ikke været særligt servicemindede. De er langsomme til at afgøre byggesager, så vi skal ikke indføre nye, bureaukratiske regler.

Jørn Dohrmann (DF)
Miljøordfører
Der bliver bygget alt for meget landbrugsbyggeri i det åbne land uden planlægning og kontrol. Det mener KL og Danmarks Naturfredningsforening (DN), der foreslår, at landbrugsbyggeri bliver lagt ind under planloven.

Det forslag bakkes op af oppositionen, mens VKO afviser, at der er brug for mere kontrol med landbrugsbyggeriet.

Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo, har svært ved at se, hvad KL og DN's problem er, men han erklærer sig villig til at diskutere sagen med KL, hvis de henvender sig.

"For det første er der strenge krav til placering og miljøbelastning i husdyrloven. For det andet vil vi netop gerne stimulere til, at stalde og lignende bliver flyttet væk fra landsbyerne og ud i det åbne land, så naboerne ikke bliver generet af lugten. Så jeg mener, at loven fungerer godt," siger han.

Dokumentation

Spørgsmål nr. S 2620. fra Per Clausen (EL)
"Vil ministeren på baggrund af den voldsomme vækst i byggeriet af store staldanlæg i det åbne land tage initiativ til at få landbruget omfattet af planloven?"

Svar fra Troels Lund Poulsen (V)
Med Grøn Vækst er det besluttet, at planloven skal ændres, så kommunerne fremover skal inddrage de nye store husdyrbrug i den almindelige planlægning.

Det vil i forbindelse med lovarbejdet blive overvejet, hvilke ændringer i planlovens bestemmelser, det vil være relevant og hensigtsmæssigt at foretage.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024