Politisk vilje til at flytte opgaver til staten

Kræfter i regeringen er forhandlingsvillige på enkelte miljøspørgsmål i strukturreformen. De Konservative er åben overfor at flytte klapning til staten, og ønsker samtidig en diskussion af placeringen af de amts- og kommunale vandløb. DF er åben, men betænkelig ved oppositionens modkrav.
Marie Andergren

Spørgsmålet er, hvad De Radikale og Socialdemokraterne vil have til gengæld for at stemme for. Er klapning det eneste krav, eller kommer der ti andre?

Jørn Dohrmann (DF)
Miljøordfører
Fakta
  • Klapning betyder, at man på havet dumper havbundsmateriale, der er gravet op i forbindelse med fx uddybning af sejlrender eller oprensning af havne.

  • Der findes ca. 115 klappladser i Danmark.

  • Tilladelser til klapning efter havmiljøloven fordeles - ifølge strukturreformen - så kommunerne får ansvaret for tilladelser inden for territorialforvandet, mens staten får ansvaret for tilladelser uden for territorialfarvandet.


  • Kilde: Skov- og naturstyrelsen
    Kræfter i regeringen er villige til at imødekomme oppositionens ønsker på enkelte miljøspørgsmål i strukturreformen.

    Efter sidste uges førstebehandling af reformens otte lovforslag om miljø, rækker De Konservative nu hånden ud mod oppositionen.

    "Klapning er et godt eksempel på noget, som måske kunne placeres i staten for at skaffe den nødvendige kompetence. Bortskafningen af det giftige bundcitament skal jo ske i et tempo, som det omkringliggende havmiljø kan absorbere. Og det imødekommer også den kritik, der har været af, at man opretholder et armslængdeprincip," siger De Konservatives miljøordfører, Christian Wedell-Neergaard, til Altinget.

    Klapning betyder, at man på havet dumper havbundsmateriale, der er gravet op i forbindelse med eksempelvis uddybning af sejlrender eller oprensning af havne.

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024