Private vandværker laver alternativ evaluering

VANDSEKTOR: De private vandværkers forening frygter, at de bliver overset i den store evaluering af vandsektoren. Derfor laver foreningen sin egen alternative evaluering. Målet er at slippe ud af vandsektorloven.
Foto: colourbox
Anders Jerking
Fakta

Sagen kort
Forliget om vandsektorloven blev efter flere års forhandlinger indgået i 2007. Loven blev vedtaget i 2009. Et af målene var at sikre lavere vandpriser, men udviklingen er gået modsat.

Nu har partierne i forligskredsen – alle partier undtagen Liberal Alliance – besluttet at evaluere reformen grundigt. Evalueringen skal laves af et eksternt konsulentfirma, og ventes at være færdig omkring årsskiftet. Herefter skal de politiske forhandlinger i gang. 

De private vandværker frygter, at de bliver overset, når Folketingets politikere skal til at evaluere vandsektorloven.

Derfor vil Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD), der organiserer de private vandværker, nu lave sin egen alternative evaluering.

”Vi er bange for, at vi bliver overset, og at man ikke tager hensyn til de forhold, der gælder for de private selskaber,” siger foreningens direktør, Bent Soelberg.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024