R: Staten skal tage ansvaret for giftdepoter

De Radikales miljøordfører vil ændre den beslutning, som partiet selv var med til at vedtage under Nyrup-regeringen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

En national handlingsplan og prioritering af den store opgave i samarbejde med regionerne er en god idé. Flere af de værste forureningssager trænger til at blive løftet op på dagsordenen, og regionerne har ikke ressourcerne til at gøre det. Staten må ind over.

Bent Hansen
Danske Regioner

Det var en stor fejltagelse, at Det Radikale Venstre som regeringsbærende parti i midten af halvfemserne var med til at give amterne ansvaret for overvågningen og oprensningen af jordforureningerne. Det mener De Radikales miljøordfører Johs. Poulsen.

Den Radikale folketingsgruppe godkender derfor i dag hans beslutningsforslag, der skal tvinge regeringen til at lave en national handlingsplan for giftgrunde.

Johs. Poulsen ser en lang række alvorlige problemer ved, at regionerne i stedet for staten har ansvaret for giftgrunde og depoter.

Danske regioner: God ide
"Når ansvaret ikke er placeret centralt hos staten, går den landsdækkende prioritering fløjten. Så har vi ingen sikkerhed for, at de mest presserende forureninger bliver renset op først. Samtidig har regionerne, i modsætning til amterne, ingen mulighed for at finansiere oprydningen, fordi de ikke kan udskrive skatter," siger Johs. Poulsen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024