REACH - papirtiger eller målrettet regulering?

DEBAT: DI advarer: En række ændringsforslag i REACH kan få uoverskuelige konsekvenser og skabe et administrativt kaos. Samtidig peger DI's Lars Aagaard på en række af industriens forslag, som efter hans mening vil sikre, at REACH kommer til at virke i virkeligheden.

DI appellerer til den sunde fornuft. Det er fristende at lade sig styre af følelserne, især på et område, hvor der er iscenesat en konflikt mellem de onde og de gode, mellem industri og miljø, mellem erhvervsorganisationer og grønne Ngo'er. Scenen er falsk.

Lars Aagaard
Dansk Industri
Af Miljøchef og energichef Lars Aagaard, Dansk Industri

Vi skal have en effektiv europæisk kemikalielov – REACH – der fremmer innovation og beskytter miljø og sundhed. Det kan vi alle være enige om, og det støtter DI. Men går man bag om ordene og ser på, hvad der skal til for at opnå dette, så er der forskellige bud. Det afspejler sig blandt andet i alle de ændringsforslag, over 5000, der har været fremsat i Europa-Parlamentet.

REACH skal til plenumafstemning i Parlamentet i den kommende uge. Fra Miljøudvalget foreligger der en rapport på over 900 sider med forslag til ændringer i de over 1200 sider, som Kommissionens forslag fylder.

Det er en ordentlig mundfuld, og DI opfordrer parlamentarikerne til at holde tungen lige i munden. Det er vældigt let og populært at have ambitioner om at skabe én stor altomfattende regulering, der i et hug løser alle problemer.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024