REACH skal strammes op

DEBAT: Professor emeritus, Finn Bro-Rasmussen, fra DTU håber på, at andenbehandlingen af den europæiske kemikaliereform, REACH, vil stramme kravene til virksomhederne. Førstebehandlingen svækkede reformen på en række områder, skriver han i dagens indlæg.

Et umådeligt stort antal af u-undersøgte kemikalier holdes fortsat uden for kontrol, og sikkerheden for, at de farligste – ofte unødvendige - kemiske stoffer bliver fjernet fra markedet er blevet alvorligt anfægtet.

Finn Bro-Rasmussen
Professor emeritus, DTU
Finn Bro-Rasmussen,
professor emeritus, DTU

"Vi er enige i nogle ændringsforslag (bifald fra højre), mens vi er delvis enige i andre (latter i salen) ……, og vi er i princippet enige i atter andre, men nogle forkaster vi, og for andre forbeholder vi os vores holdning (kraftigt bifald)".

Med disse ord forklarede miljøkommissær Stavros Dimas d. 17. november 2005 Kommissionens holdning til et vingeskudt forslag til ny europæisk kemikalielov, REACH, overfor Europaparlamentet i Strasbourg.

Tiden var inde for en kompliceret afstemning om mere end 1000 ændringsforslag, der indebar en lang række af beskæringer og reduktioner i Kommissionens tidligere formulerede lovgivningskrav.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024