REACH under pres i ministerrådet

NYHED: Miljøminister Connie Hedegaard (K) støtter det britiske formandskabs kamp for at undgå yderligere lempelser af den Europæiske kemikaliereform REACH.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Den dårlige nyhed var, at samtidig med, at flere lande udtrykker sig positivt over for kompromisforslaget, ja så kommer de alligevel med en række forslag til udvandinger. Danmark gør, hvad vi kan for at hjælpe briterne med at holde stand mod dem, der vil udvande

Connie Hedegaard
Miljøminister (K)
Fakta
REACH

EU's ministerråd skal stemme om REACH, den 13 december.

Bagefter skal EU-parlamentet stemme om forslaget igen.


Kilde: Altinget
EU-landene er splittede i spørgsmålet om udformningen af den europæiske kemikaliereform REACH. Miljøminister Connie Hedegaard, der i går var til ministerrådsmøde, så både positive og negative tendenser.

"Den gode nyhed var, at der var stærk opbakning til det britiske formandskabs ønske om nu at få en politisk vedtagelse af EU's kemikaliereform REACH den 13. december. Og som følge heraf var der også generel vilje til at bakke op om det britiske formandskabs kompromisforslag, siger Connie Hedegaard og kommer så til det, hun ser som knapt så positivt:

Substituering af farlige stoffer vigtig
"Den dårlige nyhed var, at samtidig med, at flere lande udtrykker sig positivt over for kompromisforslaget, ja så kommer de alligevel med en række forslag til udvandinger. Danmark gør, hvad vi kan for at hjælpe briterne med at holde stand mod dem, der vil udvande", siger miljøminister Connie Hedegaard (K).

Samtidig prøver hun at promovere parlamentets strammere version af REACH.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024