Ny plan for Tøndermarskens fugle

NATUR: Fuglene i Tøndermarsken skal have bedre forhold, mener Mette Gjerskov (S) og Ida Auken (SF), som nu er klar med flere initiativer.
Anders Jerking
Fuglene i Tøndermarsken skal have mere plads og bedre natur, mener fødevareminister Mette Gjerskov (S) og miljøminister Ida Auken (SF), som nu er klar med en række initiativer.

Det første går ud på at omfordele jorden i marsken, så større arealer bliver friholdt fra dyrkning. Konkret vil fødevareministeriet forsøge at bytte 90 hektar statslig jord til jord, der ligger i det såkaldte kerneområde, hvor mange fugle yngler. Staten ejer allerede 40 hektar i kerneområdet, og ved at bytte jorde håber Gjerskov at kunne skabe et større, sammenhængende område til fuglene.

"Jordbytte er et godt instrument, og jeg kaster ministeriets jorde ind i puljen. Ordningen er frivillig, og derfor er det her heller ikke noget, der kommer til at ske fra den ene dag til den anden, det er et langt sejt træk. Jeg håber dog at mange jordejere vil være med så hurtigt som muligt," siger Mette Gjerskov i en pressemeddelelse.

Ud over Fødevareministeriets jordfordeling, søsætter miljøminister Ida Auken også to nye initiativer i Tøndermarsken. Et naturgenopretningsprojekt i Margrethe Kog, hvor der forlænges en kanal langs det gamle Højer havdige og forbedring af tre klæggrave. Begge initiativer er til gavn for vand - og engfugle.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024