Regioner og minister: Styr på store forureninger

NYHED: En ny rapport viser, at man er i færd med at rydde op på 85 af de 90 mest alvorlige jordforureninger. Miljøministeren erklærer sig tilfreds med situationen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

"Jeg er meget tilfreds med arbejdsgruppens rapport, og den viser, at regionerne har godt fat i opgaven. Vi har besluttet at styrke jordforureningsområdet med 50 mio. kr. ekstra, så der samlet er 380 mio. kr. om året i regionerne til jordforurening. De store jordforureninger prioriteres rigtigt i forhold til den samlede indsats på hele jordforureningsområdet, og jeg ser derfor ikke noget behov for en særskilt handlingsplan for de store jordforureninger, som det ellers har været fremført", siger miljøminister Connie Hedegaard (K) på baggrund af en ny rapport, der har undersøgt, hvad der sker med de 122 største jordforureninger i Danmark.

Ud af de 122 forureninger, som karakteriseres som store jordforureninger, kan de 90 true sundhed eller drikkevand.

Rapporten, der er udarbejdet af Danske Regioner og Miljøstyrelsen, viser, at der på de 85 er igangsat eller planlagt oprensning, overvågning eller undersøgelser. De sidste 5 er undersøgt, og her er ikke aktuelle planer om en indsats.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024