Regionerne bør føre tilsyn med grundvandet

Amterne er kun halvt færdige med at lave indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse i 2007. Regionerne bør overtage ansvaret og samtidig få tilsynet med grundvandet, mener Frederiksborg Amt. DF afviser kategorisk: Små kommuner bør samarbejde og Vandrammedirektivet sikrer tilsynet
Marie Andergren

Der er behov for et overordnet tilsyn med, hvad kommunerne foretager sig. Grundvandet tilgodeser jo ikke kommunegrænser, så hvad der kan ske af fejltagelser og griseri i den ene kommune kan dukke op som forurenet grundvand i den anden.

Philip Heimbürger (DF)
Teknik- og Miljøudvalget i Frederiksborg Amt
"Lad os gøre arbejdet færdigt!".

Sådan lyder appellen fra Frederiksborg Amt til Folketingets miljøudvalg.

Formanden for Amtets Teknik- og Miljøudvalg, Philip Heimbürger (DF), er frusteret over, at amtet er nødsaget til at videregive opgaven med at lave indsatsplaner for amtets grundvandsstruktur, når strukturreformen træder i kraft den 1. januar 2007.

"Amterne slukker og lukker i 2007, men der er halvdelen af opgaverne endnu ikke løst. Og kommunerne har ikke på nuværende tidspunkt ekspertisen, der skal til. Det er jo højt uddannede mennesker, der roder med det her, og dem er der altså ikke nok af. Vi har en lille håndfuld på tre-fire stykker i amtet, men vi får ti kommuner," siger Philip Heimbürger.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024