Sådan bliver rød bloks miljø-politik

ANALYSE: Hvis rød blok vinder valget, er der lagt op til en markant anderledes miljøpolitik. Altinget giver her et overblik over, hvilke ændringer man kan forvente.
Foto: colourbox
Anders Jerking
Det vil få betydning for både fugle, frøer, fisk og landmænd, hvis Helle Thorning-Schmidt (S) på torsdag vinder valget og kan indtage Statsministeriet. For selv om medierne svømmer over med historier om uenighederne mellem S-SF, Radikale og Enhedslisten, så er miljøområdet ét af de områder, hvor den røde blok går i takt - i rask fart imod en ny politik.

Ydermere er miljøområdet - i modsætning til for eksempel skoleområdet - ikke præget af mange brede forlig, som vil bestå efter valget, så en ny regering er fri til at sætte en ny kurs.

1. Landbrug
Den miljøpolitik vil blandt andet betyde skrappere krav til landbruget. Det understregede Helle Thorning-Schmidt, da hun i foråret gæstede Landbrug & Fødevarers årsmøde. Her gjorde hun det klart, at landbrugets jordskattelettelser skal rulles tilbage. Og at der fremover skal stilles strengere krav - blandt andet i vandplanerne.

"Kravene bliver helt sikkert skrappere, end regeringen lægger op til," sagde Helle Thorning-Schmidt, dengang og fortsatte:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024