SF: Stop for byggeri i skovene

SF vil forsøge at skaffe flertal udenom regeringen for at stoppe kommunernes mange dispensationer til byggeri i skoven. I ni ud af ti tilfælde gives dispensation. Miljøminister Connie Hedegaard afviser en skærpelse: Kommunernes dispensationer er ikke ulovlig. DF kalder loven forkert.
Marie Andergren
SFs miljøordfører Jørn Jespersen vil forsøge at skaffe et flertal i miljøudvalget for at stoppe kommunernes mange dispensationer til byggeri i skovene.

"Vi vil forsøge, at tvinge ministeren til at ændre praksis på området. Miljøministeren burde som minister påtage sig rollen som naturens advokat, men i stedet fortolker hun loven, som om hun var en driftig entreprenør. Det undrer mig, at hun så stålsat afviser, at ændre ved praksis, når hun ikke har været inde og se på de sager, hvor der er givet dispensation," siger Jørn Jespersen til Altinget.

Han havde i går indkaldt miljøminister connie Hedegaard (K) i åbent samråd om skovbyggelinjen. Årsagen er, at Skov- og Naturstyrelsen i næsten ni ud af ti tilfælde giver kommunerne lov til at ophæve eller reducere skovbyggelinjen. En praksis som bekymrer et flertal i miljøudvalget, da de mange dispensationer til byggeri kan skade den naturlige mangfoldighed så som planter og dyr i skovene.

Loven giver mulighed for dispensation
Men miljøminister Connie Hedegaard afviste dog på samrådet, at skærpe naturbeskyttelsesloven. Loven giver mulighed for dispensation, og derfor er det ikke ulovligt, når kommunerne giver dispensation til at bygge tættere på skovbryn end de magiske 300 meter, som loven foreskriver:

Dokumentation

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024