Skal vi overhovedet satse på birkemusen?

ARTSFORVALTNING: Naturstyrelsen løfter lidt af sløret for arbejdet hen mod en ny national plan for artsforvaltning. Der er mange dilemmaer, når vi skal håndtere arterne i fremtiden, lyder det. Forsker frygter, at indsatsen bliver for spredt.

Foto: Philip Francis Thomsen
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi har eksempelvis brugt en del penge på at støtte birkemusen, men det kan være en art, som man må forvente vil blive hurtigt påvirket af klimaforandringerne.

Michael Grell
Biolog i Naturstyrelsen

Danmark skal være mere målrettet i sin forvaltning af arterne. Ikke mindst hvis man vil nå målet om at stoppe den biologiske tilbagegang i 2020. Derfor arbejder Naturstyrelsen med en ny national plan for artsforvaltning.

”Vi har indset, at det er en god idé, at vi får en retningssættende plan, som kan blive et prioriteringsværktøj, så vi kan styre artsforvaltningen bedre. Vi håber, at vi med den her plan også kan blive bedre til at leve op til vores 2020-mål i forhold til biodiversitet,” sagde biolog i Naturstyrelsen Michael Grell under et oplæg ved Biodiversitetssymposium på Aarhus Universitet onsdag.

Det er ikke kun i Naturstyrelsen, at man har opdaget et behov for en ny forvaltningsplan for arterne. Først anbefalede Natur- og Landbrugskommissionen, at ”der skal udarbejdes en national plan for forvaltningen af de danske dyre- og plantearter”.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024