Slut med at gå dansk enegang

Dansk Industris miljøchef, Lars Aagaard, ønsker et opgør med snæversynetheden i miljø-debatten og -politiken herhjemme. Man bør erkende, at miljøet er globalt. Den 37-årige fynbo er medlem af Altingets nye debatpanel, og vil dette forår revse politikere og interesseorganisationer på miljøområdet.
Marie Andergren

Alt for mange tror, at det er enten vækst på bekostning af miljøet eller at miljøet skal gå forud for virksomhederne. Men de tager fejl.

Lars Aagaard
Miljøchef i Dansk Industri
Dansk Industris miljøchef, Lars Aagaard, ønsker et opgør med snæversynetheden i miljø-debatten og -politiken herhjemme.

Siden den 37-årige fynbo for ni måneder siden satte sig i chefstolen i Dansk Industris miljøkontor, har en af hans vigtigste mærkesager været, at miljøet er globalt. Og netop det synspunkt vil han uden tvivl uddybe i sine debatindlæg dette forår, hvor han er medlem af Altingets nye debatpanel.

Ikke nok med høje nationale ambitioner
"Det er vigtigt med høje ambitioner, men det er ikke nok at have dem nationalt. Vi må erkende, at miljøet er globalt. Derfor må det også være slut med at gå enegang i Danmark. Miljøindsatsen skal gennemføres i et EU-perspektiv, som igen bør baseres på et globalt perspektiv," siger Lars Aagaard, som indgik en utraditionel alliance med direktøren for Danmarks Naturfredningsforening i sommer for at få udbredt netop det synspunkt i et indlæg i Politiken.

Lars Aagaard efterlyser et større perspektiv i den danske miljødebat. Alt for ofte er fokus alene på fem millioner danskere.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024