Slut med batterier i skraldespanden

KORT NYT: Fra næste år får danskerne nemmere ved at komme af med brugte batterier. Det håber Troels Lund Poulsen (V), bliver konsekvensen af et nyt lovforslag han fremsætter i dag.
Kasper Frandsen
Hensigten med forslaget er, at markant flere batterier i Danmark skal indsamles, og at det bliver lettere at komme af med brugte batterier. Det kommer ifølge Troels Lund Poulsen både forbrugerne og miljøet til gavn.

"Det har ikke altid været lige let for danskerne at finde ud af, hvad der skal ske med brugte batterier. Nogle batterier kunne man smide direkte i skraldespanden, mens andre skulle afleveres på særlige opsamlingssteder. Hele det system får vi nu ryddet op i, og vi får skabt et simpelt og gennemskueligt indsamlingssystem. Med den nye lov, bliver danskerne sparet for en del hovedbrud og besvær, mens miljøet bliver sparet for giftige tungmetaller", siger miljøminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse.

De nye regler for indsamling af batterier er en følge af det såkaldte batteridirektiv fra EU. Producenter og importører af batterierne får ansvaret for at tilbagetage og håndtere de udtjente batterier. Det er i overensstemmelse med princippet om, at det er forureneren, der skal betale.

Kommunerne får ansvaret for den praktiske indsamling af batterier fra husholdningerne, som så skal finansieres af producenterne.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024