Socialdemokrater vil have ny naturlov

LOVGIVNING: Hvis Socialdemokraterne kommer til magten, skal Naturbeskyttelsesloven, Skovloven og Vandløbsloven samles i én lov. Desuden skal husdyrloven forenkles. Læs her, hvordan partiet vil ordne paragrafferne.
Anders Jerking
Hvis Socialdemokraterne vinder næste folketingsvalg, vil partiet have en decideret naturlov, som skal sikre bedre beskyttelse af naturen. Det fremgår af partiets nye Naturvision.

Partiet foreslår at samle Naturbeskyttelsesloven, Skovloven og Vandløbsloven i én samlet Naturlov. Desuden skal beskyttelsen af fugle og pattedyr flyttes fra Jagtloven til Naturloven.

"En ny Naturlov skal i højere grad sikre gennemskuelighed i lovgivningen og sikre positive incitamenter, så lovgivningen ikke i sig selv ikke spænder ben for udvikling af ny og bedre natur - og beskyttelsen af den eksisterende," hedder det i Naturvisionen.

Socialdemokraterne har også kig på husdyrloven, som skal forenkles. I en kommende husdyrlov vil Socialdemokraterne have udarbejdet en plan for hver enkelt bedrift, hvor naturen er registreret. Denne plan skal indgå i miljøgodkendelsen, så naturen tænkes ind, når der træffes beslutninger om bedriftens fremtid.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024