Spildevand skiller fårene fra bukkene

Miljøministeren "opfordrer på det kraftigste" en række kommuner til at få styr på spildevandsplanerne. KL lover bedring.
Miljøministeren har skrevet ud til alle kommuner, hvor hun kraftigt opfordrer dem til at sætte fokus på spildevandsrensning i landområderne - hvis de ikke allerede er i gang.
Miljøministeren har skrevet ud til alle kommuner, hvor hun kraftigt opfordrer dem til at sætte fokus på spildevandsrensning i landområderne - hvis de ikke allerede er i gang.
Natali Braagaard

Hvis vi lige klapper hesten indtil starten af næste år, så er der en begrundet formodning om, at de måltal, der skal stilles i 2012 og 2015, nok skal nås i de nye kommuners regi.

Bjørn Dahl
Formand for KL's miljøudvalg
Fakta
Forbedringer i det åbne land, herunder bedre spildvandsrensning i landområder, skal medvirke til at forbedre kvaliteten i det danske vandmiljø. Danmark er forpligtet af EU's vandrammedirektiv til senest den 22. december 2012 at have iværksat foranstaltninger med henblik på generelt at opnå, hvad der betegnes som "god tilstand" i alle overfladevandområder senest i 2015.

Kilde: Miljøstyrelsen

En kraftig advarsel. Det var, hvad en række kommuner i sidste uge modtog med posten med venlig hilsen fra miljøminister Connie Hedegaard (K) - årsag: Nogle kommuner har forsømt at gøre en ihærdig indsats for at forbedre det danske vandmiljø gennem spildevandsplaner.

"Jeg vil på det kraftigste opfordre de kommuner, hvis spildevandsplaner for det åbne land ikke er i overensstemmelse med vandrammedirektivets tidsfrister om, at bringe planerne i orden, således at tidshorisonten for de planlagte forbedringer i det åbne land ikke strækker sig længere end til udgangen af 2012," skriver Connie Hedegaard i et brev dateret den 3. november.

50 kommuner har ikke spildevandsplan
Det sker på baggrund af en redegørelse, der viser, at cirka 50 kommuner ved udgangen af 2004 manglede en spildevandsplan, mens flere kommuner manglede en tidsplan, som en spildevandsplan, ifølge Miljøstyrelsen, skal indeholde.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024