Staten skal føre tilsyn med fyrværkerifabrikker

Staten skal fremover godkende og føre tilsyn med særligt tunge virksomheder som fyrværkerifabrikken i Kolding. Det anbefaler Myndighedsudvalget i en rapport, miljøminister Connie Hedegaard netop har modtaget. Keld Albrecthsen efterlyser et ankenævn.
Marie Andergren
Staten får efter alt at dømme ansvaret for at godkende og føre tilsyn med fyrværkerivirsomheder, når den nye strukturreform træder i kraft den 1. januar 2007.

Miljøminister Connie Hedegaard (K) oplyser i et §20-svar at hun netop har modtaget Myndighedsudvalgets anbefalinger til, hvilke virksomheder henholdsvis staten og kommunerne skal godkende og føre tilsyn med efter miljøbeskyttelsesloven, når kommunalreformen træder i kraft.

"Udvalget har anbefalet, at de særligt tunge virksomhedstyper, der er omfattet af § 5 i risikobekendtgørelsen (de såkaldte "kolonne 3"-virksomheder) sammen med en række andre virksomheder bør have staten som godkendelses- og tilsynsmyndighed... Virksomheder under listepunkt J 103 som bl.a. fyrværkerifabrikken i Kolding vil således efter udvalgets forslag få staten som godkendelses- og tilsynsmyndighed," oplyser Connie Hedegaard i Svaret.

Enhedslistens Keld Albrechtsen, der har stillet spørgsmålet, er "delvist tilfreds" med svaret.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024