Statens miljøopgaver skal ikke evalueres

FEM ÅR EFTER: Regeringen har fastlagt kommissoriet for evalueringen af, hvordan miljøopgaverne løses efter kommunalreformen. Statens opgaver skal ikke undersøges, og ingen uvildige eksperter skal deltage. Det vækker undren.
Anders Jerking

Nu skal kommunalreformen ses efter i sømmene. Men der er langt fra enighed om, hvad der skal ses på - og hvem der skal se.

Torsdag offentliggjorde indenrigsminister Margrethe Vestager (R) kommissoriet for evalueringen, som skal strække sig over det næste år. Fire underudvalg skal frem til oktober arbejde med hvert sit område, hvor ét område er natur og miljø. Herefter skal hovedudvalget samle trådene.

På miljøområdet skal udvalget især have fokus på de kommunale opgaver på vand- og naturområdet samt på godkendelse og tilsyn. Statens opgaver på miljøområdet - som blandt andet indebærer ansvaret for overvågning af natur og miljø - skal ikke evalueres. Det vækker undren i KL.

"Kommissoriet for natur- og miljøområdet fokuserer ensidigt på kommuner og regioners opgavevaretagelse, mens et eftersyn af statens indsats på dette område fuldstændigt glimrer ved sit fravær. Der er en tæt sammenhæng mellem den statslige og den kommunale indsats på området. Så hvis regeringen ønsker at få et resultat af evalueringen, som er baseret på en saglig funderet analyse, så må den også kigge staten efter i sømmene," siger KL's formand, Jan Trøjborg, i en pressemeddelelse.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024