Status på Connie Hedegaards lovforslag

DOKUMENTATION: Ud af godt 190 lovforslag fra regeringen til det nye folketingsår var 10 af dem fra miljøministeren. 3 af disse er vedtaget inden jul.
Susanne Baden
Altinget | Miljø bringer her et overblik over, hvordan det står til med de lovforslag, som miljøministeren i begyndelsen af dette folketingsår meldte ud, at hun vil fremsætte i løbet af året.

Lovforslag vedtaget inden jul

Forslaget giver kommunalbestyrelserne i Købehavn, Frederiksberg, Århus, Aalborg og Odense mulighed for at etablere miljøzoner. I disse zoner må dieseldrevne lastbiler og busser - der har en tilladt totalvægt over 3,5 tons - kun anvendes, såfremt køretøjet overholder dels de i lovforslaget fastsatte grænser for udledning af partikler og dels det i forslaget fastsatte krav om et miljøzonemærke.

Forslaget ophæver hjemlerne til, at kommunerne kan overføre myndighedskompetence til kommunale fællesskaber på miljøområdet. Der foreslås endvidere en række justeringer af bemyndigelses- og klagebestemmelser. Forslaget skal ses i sammenhæng med kommunalreformen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024