Strid om åbne samråd

Miljøudvalgets formand har valgt at åbne døren til offentligheden i stort set alle samråd. Miljøministeren mener, at åbenheden udvander indholdet af samrådene. Udvalgsmedlemmerne mener, at åbenheden spænder ben for politiske kompromiser.
Marie Andergren

Når døren er lukket kan man have en fornuftig meningsudveksling. Men når pressen er der, så sker der en positionering af synspunkter, og det kommer let til at handle om mindre og mindre. Risikoen er, at kompromiserne og forligene forhandles hjem et andet sted.

Connie Hedegaard (K)
Miljøminister
Fakta
  • Miljø- og Planlægninsudvalget holder kl. 7.30 i dag lukket samråd med miljøminister Connie Hedegaaard (K) om Rådmøde d. 14. oktober.

  • Miljø- og Planlægningsudvalget er blandt de udvalg i Folketinget, der holder flest samråd. I den netop overståede folketingssamling holdt udvalget 83 samråd - heraf var de 55 åbne.

  • Ifølge Folketingets årbog for 2001-2002 lå Miljø- og Planlægningsudvalget på 2. pladsen mht. antal samråd. Udvalget indkaldte ministeren til i alt 104 samråd. Førstepladsen indtog Europaudvalget med 123 samråd.

  • Kilde: Kilde: www.ft.dk
    Denne morgens lukkede samråd i Miljø- og Planlægningsudvalget er undtagelsen, der bekræfter reglen.

    Siden foråret har formanden for Miljø- og Planlægningsudvalget, Eyvind Vesselbo (V), konsekvent valgt at holde alle samråd åbne. Med mindre følsomme emner er på dagsordenen. Som denne morgens lukkede samråd om Rådsmødet den 14. oktober, hvor andre EU-landes ambassader ikke skal kunne lytte med.

    Miljøudvalgets formand har simpelthen taget konsekvensen af forårets lukkede udvalg:

    "Udvalgsmedlemmerne gik ud og snakkede med pressen udenfor døren under samrådene. På den måde kunne der tikke et Ritzau telegram ind før samrådet overhovedet var færdigt," siger Eyvind Vesselbo til Altinget.

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024