Suspendering af borearbejde i Vendsyssel kan snart ophæves

KORT NYT: Energistyrelsen er klar til at ophæve Totals suspendering i Vendsyssel.

Nikita Selvig
Fakta
Om godkendelser til efterforskning af skifergas
  • Energistyrelsen gav i 2010 to tilladelser til efterforskning og indvinding af kulbrinter, hvor efterforskningsmålet er naturgas i skiferlag. Tilladelserne indehaves af Total (80 %) og Nordsøfonden (20 %) og omfatter områder i Nordjylland og Nordsjælland.
  • På baggrund af en VVM-redegørelse godkendte Frederikshavns Kommune 25. juni 2014, at Total og Nordsøfonden kan gennemføre fase 1 af en dyb efterforskningsboring efter skifergas. I fase 1 udtages prøver af skiferlagene for at afklare, om der er skifergas.

Energiselskabet Total kan genoptage sin boring efter skifergas i Vendsyssel, lige så snart miljømyndighederne har givet deres endelige godkendelse. Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Total og Nordsøfondens boringsarbejde i Vendsyssel-1 blev indstillet 5. maj, da Energistyrelsen konstaterede, at Total havde anvendt det skumhæmmende kemikalie NULLFOAM. Kemikaliet var ikke omfattet af den miljøvurdering, som selskabet fik godkendt af Frederikshavn Kommune 25. juni 2014, og boringsarbejdet blev derfor suspenderet, indtil Total havde redegjort for hændelsesforløbet.

8. maj modtog Energistyrelsen den ønskede redegørelse fra Total samt forslag til fremtidige arbejdsgange. Selskabet har blandt andet indført en ny lagerstyringsprocedure, hvor typen af kemikalier, mængden samt deres anvendelse dagligt noteres. Og så skal ikke-godkendte kemikalier markeres tydeligt og opbevares adskilt fra de godkendte kemikalier.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024