Unge havde Hedegaard i krydsild

15-årige Ida Nian Kader Iversen fik, hvad hun kalder et "standardsvar", da hun i går stillede spørgsmål til miljøministeren i Ungdomsparlamentets spørgetime. Regeringen gør alt for lidt ved partikelforureningen, mener den århusianske skoleelev.
Marie Andergren

Jeg fik et standardsvar. Men jeg vidste jo godt, at jeg ikke ville kunne rive benene væk under hende.

Ida Nian Kader Iversen
8. klasse på Katrinebjergskolen
15-årige Ida Nian Kader Iversen fra Århus anede ikke, hvor hun skulle kigge hen, da hun i går for første gang i sit liv gik på Folketingets talerstol for at afkræve miljøminister Connie Hedegaard (K) et svar om regeringens indsats mod partikelforurening.

"Jeg havde ikke regnet med, at det ville give sådan et ekko, når jeg talte. Men det var godt, at få lov til at stille spørgsmål til de, der bestemmer," siger Ida Nian Kader Iversen til Altinget.

"Jeg fik et standardsvar. Men jeg vidste jo godt, at jeg ikke ville kunne rive benene væk under hende," siger 15-årige Ida Nian Kader Iversen, medlem af Ungdomsparlamentet 2005. Foto: Altinget.

Den 15-årige skoleelev fra Katrinebjergskolen i Århus byttede mandagens skoleskema ud med arbejdet i Ungdomsparlamentes Miljø- og planlægningsudvalg.

Dokumentation

Fakta om Ungdomsparlamentet

  • Folketinget afholdt for fjerde gang Ungdomsparlamentsdag mandag den 11. april 2005.

  • 173 unge fra 8. og 9. klassetrin i Danmark og Grønland indtog Folketingssalen for at behandle de lovforslag, som de selv har fremsat.

  • Desuden fik Ungdomsparlamentet mulighed for at stille spørgsmål til en række ministre i dagens spørgetime f.eks. miljøminister Connie Hedegaard, undervisningsminister Bertel Haarder, indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen, justitsminister Lene Espersen og finansminister Thor Pedersen.


  • Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024