V: Miljørapport er tåbelig

NYHED: Venstres miljøordfører kalder fremskrivningerne af den danske klimaindsats i ny rapport for absurde. Rapporten forudsiger, at Danmark er langt fra at opfylde sine forpligtelser til Kyoto-aftalen. "Vi vil nå målene", understreger Vesselbo.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi når målene for Kyoto-aftalen, som Danmark har forpligtet sig til. Det er meget problematisk, at et miljøagentur laver en faglig forkert rapport og skævvrider debatten i Danmark

Eyvind Vesselbo
Miljøordfører (V)
Fakta
Miljøstatusrapporten

Læs konklusionerne eller hele rapporten her


Kilde: Altinget
Danmark vil ikke nå målene i Kyoto klima-aftalen, hvis man fremskriver den nyværende indsats. Det viser en ny statusrapport fra Det Europæiske Miljøagentur, der fremskriver miljøtilstanden på en række områder.

Danmark har med den internationale aftale forpligtet sig til at sænke CO2 udslippet og andre drivhusgasser med 21 procent inden 2012. Det fremgår klart, at Danmark er langt fra at opfylde målet.

Venstres miljøordfører er dybt irriteret over rapportens konklusioner.

"Rapporten er fagligt ukorrekt. Det giver ingen mening, at lave en fremskrivning ud fra de præmisser der er nu," siger Eyvind Vesselbo og fortsætter:

Dokumentation

Det skriver rapporten om Danmarks klimaindsats:

Uddrag fra Det Europæiske Miljøargenturs rapport, der kan læses her:

I 2002 lå drivhusgasemissioner i Danmark 1 % under niveauet i basisåret. Hvis basisåret justeres for handel med elektricitet i 1990, lå drivhusgasemissionerne i 2002 9 % under niveauet for basisåret med en distance-to-target indicator (afstand-til-målet-indikator) på + 3.5 procentpoint.

De væsentligste faktorer for faldende emissioner, hvad angår 2001, var nedgangen i forbruget af fossilt brændsel i husholdningerne og industrien samt nedgang i emissionerne fra landbrugsjord.

Mellem 1990 og 2002 opvejede store nedgange i emissioner fra landbrugsjorden og fra husholdningerne øgede emissioner fra vejtransporten. Fremskrives emissionerne med de nuværende virkemidler opnås målet for 2010 ikke.

Danmark vil ikke nå Kyoto-målet på basis af disse prognoser uden supplerende tiltag. Danmark har til hensigt at nå Kyoto-målet ved hjælp af Kyoto-mekanismer og yderligere danske omkostningsbegrænsende tiltag.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024