V og DF raser over dumpede sommerhuse

Det var ikke oppositionen, men derimod regeringspartneren V og støttepartiet DF, som krydsforhørte miljøministeren under samrådet om sommerhuse. Ministeren vil kun give grønt lys til knap 6.000 sommerhuse. V: Rigide principper vinder over fornuften.
Marie Andergren
Fakta
  • VK-regeringen åbnede i fjor for 8.000 nye sommerhuse for at hjælpe økonomisk trængte kommuner. Men ud af ansøgningerne om 15.791 nye sommerhusgrunde i 88 kommuner, lever kun knap 5.900 op til betingelserne.

  • De nye huse skal placeres i et allerede eksisterende sommerhusområde, væk fra kysten, og uden for klitfredning, strandbeskyttelse og internationale naturbeskyttelsesområder. De skal ligge i et yderområde, og man skal dokumentere en lokaløkonomisk effekt af udvidelsen.

  • Kilde: Skov- og Naturstyrelsen
    Gårsdagens samråd i miljøudvalget om sommerhusgrunde tog en interessant drejning.

    Selv om det var oppositionen - i skikkelse af SF - der egentlig havde indkaldt miljøministeren, udviklede det halvanden time lange samråd sig i stedet til, at det var regeringspartneren Venstre og forligspartiet Dansk Folkeparti, der havde miljøminister Connie Hedegaard (K) i krydsforhør.

    Striden drejer sig om de 9.900 ansøgninger om nye sommerhusgrunde, som ikke lever op til lovens krav. Det svarer til at næsten to tredjedele af kommunernes ansøgninger bliver dumpet af miljøministeren.

    "Lovens ord er meget klar, og der har ikke været nogen tvivl om hvilke kriterier, der gælder. Nogle af de fineste ansøgninger er kommet fra små kommuner, så det er ikke et spørgsmål om kommunens størrelse, at kunne finde ud af at lave disse ansøgninger. Men nogle kommuner har måske håbet, at gik den så gik den," sagde miljøminister Connie Hedegaard på samrådet.

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024