Debat

V: Vandmiljøet er langt bedre end sit rygte

DEBAT: Vi skal stoppe med at tale vandmiljøet ned, for det er i klar bedring mange steder i Danmark, skriver Erling Bonnesen, miljø- og fødevareordfører for Venstre. 

Foto: ft.dk
Kirsten Ida Enemark
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Erling Bonnesen (V)
Miljø- og fødevareordfører

Forskere fra Aarhus Universitet bragte i et debatindlæg 16. november gode fakta fra virkeligheden om vandmiljø frem ved henvisning til at konkrete målinger i Saltø Å, der udmunder i Karrebæk Fjord på Sjælland, og Odder Å i Østjylland, der i 2016 viser faldende udledninger. 

Ifølge indlægget er der tale om sikre målinger, der tydeligt viser, at den årlige afstrømningsvægtede koncentration af total kvælstof og nitrat-kvælstof faldt fra 2015 til 2016. 

Det er et missil ind i de udmeldinger, der kom fra nogle forskere for cirka en uge siden, hvor forskerne på baggrund af lækkede, foreløbige og ikke færdigbehandlede tal, fremsatte meget bastante meldinger om negativ udvikling.

Fakta
Deltag i debatten!

Vandmiljøet udvikler sig positivt
Målingerne fra virkeligheden er gode fakta, der viser faldende udledninger. Det viser, at det er godt, at vi i forbindelse med landbrugs- og fødevarepakken har besluttet og nu opsætter flere målestationer i vandmiljøet, således at vi kan få konkrete faktuelle måleresultater frem til at dokumentere den faktiske tilstand og udvikling i vandmiljøet.

Glædeligt er det også, at vi for cirka to uger siden på DR-TV så, at der nu kommer flere bundplanter, for eksempel ålegræs, på bunden af Ringkøbing Fjord, og at der samtidig blev orienteret om, at vandmiljøet i de danske fjorde generelt er i god bedring.

Det er godt, at vi i forbindelse med landbrugs- og fødevarepakken har besluttet og nu opsætter flere målestationer i vandmiljøet, således at vi kan få konkrete faktuelle måleresultater frem til at dokumentere den faktiske tilstand og udvikling i vandmiljøet.

Erling Bonnesen (V)
Miljø- og fødevareordfører

Jeg er glad for, at det nu er blevet synligt for de fleste, at vandmiljøet i de danske fjorde er i klar bedring, at forbedringen ser ud til at være en generel tendens, og at vandmiljøet er langt bedre end sit rygte.

Ærgerligt, at der er nogle, der på trods af gode fakta forsøger at fastholde en negativt skræmmekampagne på vandmiljøet. Man burde i stedet glæde sig over den positive fremgang.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Erling Bonnesen

MF (V)
revisor (1989)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024