V: Vi har ikke opgivet bølgeenergi

NYHED: Venstres miljøordfører slår fast, at partiet ikke har opgivet bølgekraft som mulig energikilde. K vil også give bølgekraft en chance, men understreger, at energiformen har en række problemer, og derfor ryger den et stykke ned i køen. S og R kritiserer regeringens prioritering.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Den nyeste viden er, at solfangere har det største udviklingspotentiale. Og derefter kommer vind, bio-ethanol, biomasse og flere andre. Problemet med bølgekraft er, at det er store tekniske anlæg, som kan være problematiske miljømæssigt og teknisk.

Christian Wedell-Neergaard
Miljøordfører (K)
Første september står det hidtil største demonstrationsanlæg for bølgekraft ved Nissum Bredning i Vestjylland helt færdigt. Så kan politikere og investorer ved selvsyn danne sig et billede af, om bølgekraft er værd at satse på.

I regeringens netop offentliggjorte redegørelse om miljøteknologi er bølgekraft imidlertid ikke direkte nævnt.

Venstres miljøordfører og formand for Folketingets Energiudvalg, Eyvind Vesselbo slår dog fast, at bølgekraften ikke er afskrevet – ikke for Venstres vedkommende.

"Alle de forskellige energiformer, vind, sol og bølgekraft skal med ind i spillet. Der er også givet penge til bølgekraftprojekter. Hvorfor det ikke er nævnt i redegørelsen, skal jeg ikke kunne sige. Konkrete projekter kan også søge penge hos energiforskningen," siger Eyvind Vesselbo, som gerne vil besøge anlægget ved Nissum i Vestjylland, hvis han får en invitation fra Wave Star Energy, som står bag projektet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024