Venstre vil have færre grønne regnskaber

FINANSLOV: Det skal være frivilligt, om virksomheder vil lave grønne regnskaber. Det forslår Venstre som en del af partiets finanslovforslag.
Anders Jerking
Lars Løkke Rasmussen og Venstre har fuld fokus på erhvervslivets rammevilkår i partiets finanslovforslag, som blev præsenteret mandag.

En central del af forslaget er, at erhvervslivet skal have skatte- og afgiftslettelser for 3,4 milliarder kroner. Det skal forbedre den danske konkurrenceevne og sikre, at arbejdspladserne bliver i Danmark.

Men erhvervslivet skal også have lettet de administrative byrder, og derfor foreslår Venstre, at det skal være frivilligt for virksomheder at udarbejde grønne regnskaber.

Grønne regnskaber indeholder blandt andet oplysninger om virksomhedens forbrug af energi, vand og råvarer samt udledninger af miljøfremmede stoffer. Men Venstre påpeger, at ordningen er en ren dansk ordning, der opleves som administrativ tung for mange virksomheder.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024