Vi tager usædvanlige metoder i brug

DEBAT: I et åbent brev til Dansk Landbrug erklærer Skov- og Naturstyrelsen, at de helt ekstraordinært udarbejder vejledning og retningslinjer til lov om husdyrbrug, selvom loven endnu ikke er fremsat i Folketinget.

Jeg er enig i, at jo hurtigere de nye retningslinier for ordningen meldes ud, jo bedre kan de nye storkommuner forberede sig på at løfte den samlede opgave med miljøvurdering og miljøgodkendelse af husdyrbrug.

Sune Impgaard Schou
Områdechef i Skov- og Naturstyrelsen
Sune Impgaard Schou,
Områdechef i Skov- og Naturstyrelsen

Jeg har med glæde læst dit debatindlæg den 15. august 2006 om, at Dansk Landbrug ser frem til den nye miljøgodkendelsesordning for husdyrbrug. Jeg er enig med dig i, at jo hurtigere de nye retningslinier for ordningen meldes ud, jo bedre kan de nye storkommuner forberede sig på at løfte den samlede opgave med miljøvurdering og miljøgodkendelse af husdyrbrug.

Utraditionelle metoder
Skov- og Naturstyrelsen har derfor som noget usædvanligt valgt at begynde at udarbejde vejledning og retningslinier allerede inden forslaget til lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug er fremsat i Folketinget. Over julen 2005/2006 iværksatte styrelsen et grundlæggende arbejde, hvor der bl.a. blev opnået bred faglig enighed om hvilke beregningsmodeller, der skal bruges i sagsbehandlingen af de nye godkendelsessager. Rapporterne er offentligt tilgængelige på Skov og Naturstyrelsens hjemmeside, www.skovognatur.dk.

I dag afsluttes høringen af udkastet til forslag til lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug, og i morgen begynder vi her i Skov og Naturstyrelsen at behandle de indkomne bemærkninger. Allerede i slutningen af august vil vi foreligge de ændringsforslag, som høringsrunden har bidraget med, for miljøministeren, således at et endeligt lovforslag kan fremlægges i Folketinget i oktober.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024