DF: Arbejdsmarkedsdebat ender med jobplanrevision

ARBEJDSMARKEDSREFORM: Der bliver ikke tale om en egentlig arbejdsmarkedsform, men en revision af jobplanen, vurderer Kristian Thulesen Dahl.
Regeringen har fremrykket arbejdsmarkedsdebatten, fordi den havde behov for at sætte en ny dagsorden, da forbeholdsafstemningen blev aflyst, mener Kristian Thulesen Dahl.
Regeringen har fremrykket arbejdsmarkedsdebatten, fordi den havde behov for at sætte en ny dagsorden, da forbeholdsafstemningen blev aflyst, mener Kristian Thulesen Dahl.Foto: Torbjørn Næs Bertelsen/Altinget.dk
Anders Agner Pedersen

Der bliver ikke tale om en egentlig arbejdsmarkedsreform. Det bliver en fornuftig revision af de ordninger, som vi har omkring arbejdsmarkedspolitikken, således at vi kan prøve at vride lidt mere arbejdskraft ud af de ordninger, vi kender. Og det tror jeg godt, at regeringen er klar over.

Kristian Thulesen Dahl
Gruppeformand, Dansk Folkeparti
Regeringen har sat arbejdsmarkedspolitikken på dagsordenen, fordi der opstod et hul i den politiske kalender, da forbeholdsafstemningen blev aflyst som følge af det irske nej. Men beslutningen om at fremrykke den debat, der skulle have været næste sommer, hvor Arbejdsmarkedskommissionen fremlægger deres samlede udspil, er ikke specielt klogt. Det vurderer gruppeformand i Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl.

"Denne her øvelse omkring arbejdsmarkedspolitikken var planlagt til næste sommer. Når det er blevet rykket frem til nu, så skyldes det først og fremmest taktiske overvejelser fra regeringens side," siger Kristian Thulesen Dahl til Altinget.dk. Han tøver da heller ikke et sekund med at svare ja på spørgsmålet om, hvorvidt det havde været klogere at holde sig til det oprindelige udgangspunkt. For ifølge gruppeformanden er der er en fare for, at det nu kan ende i japperi.

Forhastede udspil
"Der er ingen tvivl om, at nogle af de ting, som kommer frem nu, er forhastede ting. Og jeg synes også, at de anbefalinger, som er kommet fra Arbejdsmarkedskommissionen peger i den retning. Når man tager fat i et emne som at fjerne folks rettigheder til efterløn, så kender man jo resultatet på forhånd. Ikke mindst taget i betragtning af, at det kun er to år siden, at vi lavede den langsigtede reform af efterlønnen. Derfor virker det nærmest panisk at gribe fat i sådan nogle ting for at få debatten over på arbejdsmarkedspolitikken," forklarer Kristian Thulesen Dahl og uddyber:

"Som jeg ser det, så burde man have ventet med de store reformdiskussioner til næste sommer, hvor Arbejdsmarkedskommissionen under alle omstændigheder var blevet bedt om, at komme med deres udspil."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024