Disse lovforslag er på vej

NY SÆSON: Læs her en kort beskrivelse af de lovforslag, som socialminister Benedikte Kiær (K) fremsætter på socialområdet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Ændring af lov om social service (Loft over ydelsen for tabt arbejdsfortjeneste og nedsættelse af tilskuddet til høreapparater)
Forslaget er en udløber af genopretningsplanen, der er aftalt mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Det betyder, at der indføres et loft over hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste til forældre, der i hjemmet forsørger et barn under 18 år som er alvorligt handikappet eller langvarigt syg. Forslaget betyder også, at tilskuddet til privat udleverede høreapparater nedsættes med 10 pct. og samtidig fastfryses i tre år.

Ændring af lov om social service (Alarm- og pejlesystemer over for børn og unge med nedsat psykisk funktionsevne)
Dette lovforslag kommer efter en række sager, hvor psykisk syge eller psykisk handikappede børn er har været i fare, efter de har forladt deres bosteder uden personalets vidende. Lovforslaget giver mulighed for, at der under visse betingelser kan fastsættes sporingsudstyr på denne gruppe børn og unge, når de er anbragt uden for hjemmet.

Folketingsbeslutning om placering af opgaven med at fremme, beskytte og overvåge gennemførelsen af FN's konvention om rettigheder for personer med handicap.
Forslaget betyder, at Folketinget siger ja til at Institut for Menneskerettigheder får opgaven med at fremme, beskytte og overvåge gennemførelsen af FN's konvention om rettigheder for personer med handicap. Forslaget betyder samtidig, at Center for Ligebehandling af Handicappede nedlægges.
 

Ændring af lov om almene boliger m.v. (Byggeskadefondsdækning af renoveringer i alment byggeri)
Forslaget betyder, at udgifter til at rette op på skader og fejl efter renoveringsarbejder i den almene boligsektor dækkes af Byggeskadefonden. Hidtil har Byggeskadefonden kun dækket udgifter til fejl og skader ved nybygning. Udover dækning af byggeskader skal fonden gennemføre eftersyn efter 1 år og 5 år samt formidle byggetekniske erfaringer. På den måde skal skaderne blive opdaget og udbredret. Bygherrerne kan kun få penge fra byggeskadefonen, hvis de ikke kan få udgifterne dækket af de involverede håndværkere eller rådgivere. Lovforslaget er ekstra relevant, da man i de kommende år vil renovere for omkring 10 milliarder årligt i den almene sektor, hvilket historisk er et højt tal.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024