Sådan vil regeringen fremme frivilligt arbejde

FRIVILLIGE: Socialministeren har nu fremlagt regeringens bud på, hvordan man får flere danskere til at kaste sig over det frivillige arbejde.
Fakta

Det vil regeringen blandt andet 

  • Afsætte penge til pilotprojekter, der afprøver nye løsninger i det sociale arbejde. Der skal være særligt fokus på den forebyggende, opsøgende og tidlige indsats.
  • Fremme aktivt medborgerskab og støtte en frivillighedskultur, hvor det indgår som noget helt naturligt for danskerne at yde en frivillig indsats. 
  • Afsætte penge til at fremme socialt iværksætteri. Iværksættere skal have bedre vejledning i opstart og drift af socialøkonomiske virksomheder og mere information om mulighederne i socialt iværksætteri.
  • Skabe rammerne for et velfungerende samarbejde mellem den offentlige sektor og de frivillige organisationer. Regeringen vil også sammen med relevante aktører udarbejde retningslinjer for dette samarbejde.
Halvdelen af befolkningen skal deltage i frivilligt arbejde i 2020. Sådan lyder et af målene i regeringens netop fremlagte civilsamfundsstrategi. 
Foreslaget indebærer, at der skal afsættes 100 millioner kroner over de næste fire år til blandt andet at fremme udviklingen af det frivillige arbejde.

Der lægges i strategien vægt på at skabe rammerne for et velfungerende samarbejde mellem den offentlige sektor og de frivillige organisationer.

Regeringen vil sammen med aktørerne på området udarbejde retningslinier for dette samarbejde.

Regeringen foreslår at pengene til initiativet tages fra satspuljen. Det forventes derfor, at partierne bag satspuljen ud over regeringen bliver indkaldt til forhandlinger om strategien. Partierne bag satspuljen er V, K, DF, S, SF og R.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024