Asyl-tal helt ude i skoven

NYHED: Den var helt gal, da integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) tirsdag oplyste Folketinget, at blot fem børn aktuelt har været mindst fire år i asylsystemet. Det rigtige antal er 220. De Radikale bebrejder ministeren for dårlig ledelse og vil derfor have statsministeren ind i sagen.
Ole Hall

Tingene er lemfældige, oplysningerne er forkerte og butikken køres ganske enkelt for dårligt

Morten Østergaard
Integrationsordfører, Det Radikale Venstre
Det var en fejltagelse af de større, da integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) på Folketingets talerstol gav udtryk for, at kun ganske få børn opholder sig flere år i asylsystemet. Hvilshøj sagde fem, men der er i virkeligheden 220 børn, der har været i asylcentrene i mere end fire år, fortæller Udlændingestyrelsen nu.

Styrelsen retter dermed den fejl, den begik, da den i marts udleverede de forkerte oplysninger til integrationsministeren.

Statsministeren ind i sagen
”Styrelsen har i den grad et troværdighedsproblem, og der er behov for en ekstern undersøgelse,” siger Morten Østergaard, integrationsordfører for Det Radikale Venstre.

Han har ingen tillid til måden, ministeren og styrelsen laver deres udregninger på og vil derfor også have statsministeren ind i sagen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024