Ballade er unormalt i boligområder med mange indvandrere

NOTE: Der er få konflikter i boligområder med mange unge med indvandrerbaggrund. Det viser en ny undersøgelse fra Aalborg Universitet.
Kristine Bertelsen
Afbrændte biler og containere i boligkvarterer med mange indvandrere. Det er billeder, der har fyldt meget i medierne for nyligt. Men det er langtfra sådan, hverdagen ser ud i boligområderne.

Der er i det store og hele meget få konflikter i boligområder med mange unge med indvandrerbaggrund. Det viser en ny undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet.

Medierne fordrejer billedet
Konklusionen bygger på vurderinger fra lokalpoliti, socialarbejdere og beboere i boligområderne. De adspurgte mener også, at medierne generelt giver et forkert billede af de unge, fordi medierne fokuserer på de enkelte episoder med vold og konflikter.

Undersøgelsen er foretaget i de tre boligområder Gellerup ved Århus, Vollsmose i Odense og AKB Lundtoftsgade på Ydre Nørrebro i København. Her er omkring en fjerdedel af beboerne mellem 14 og 20 år.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024