Blandet modtagelse til ide om børnecentre

BØRN: Socialdemokraterne er positive over for ideen om børnecentre som en del af Barnets Reform. Hos SF er man noget mere skeptisk.
Socialdemorkaternes socialordfører, Mette Frederiksen, kalder ideen om børnecentre spændende. Hos SF frygter man, at centrene vil skabe mere bureaukrati.
Socialdemorkaternes socialordfører, Mette Frederiksen, kalder ideen om børnecentre spændende. Hos SF frygter man, at centrene vil skabe mere bureaukrati.Foto: www.socialdemokraterne.dk
Anders Agner Pedersen

Jeg synes, det er en spændende tanke. Den minder om noget af det, som socialpædagogernes landsforening tidligere har været ude med omkring regionale centre på børn og unge-området.

Mette Frederiksen
Socialordfører, Socialdemokraterne
Forslaget om at oprette børnecentre som en del af Barnets Reform får en blandet modtagelse blandt socialordførerne på Christiansborg. Hos SF's socialordfører, Özlem Cekic, er begejstringen for det forslag, som forstanderen fra Bagsværd Observations- og Behandlingshjem, Otto Bernt Juhl, kom med, bestemt til at overse.

"Umiddelbart er jeg meget påpasselig med at indføre nye ting, som vil skabe mere bureaukrati. Tanken kan sagtens være rigtig god, men når man laver sådan et center, fordi man vil dele viden med hinanden, er problemet bare, at socialrådgiveren har endnu en ting, som de skal referere tilbage til. Det vil sige, at der vil blive skabt endnu mere bureaukrati på området. Når man tænker på, hvor få kroner og øre der er på området, så vil jeg hellere bruge dem der, hvor beslutningerne bliver truffet," siger Özlem Cekic om forslaget, som Otto Bernt Juhl tidligere på ugen var til møde i Velfærdsministeriet omkring. Men det bliver næppe med SF's opbakning, at forslaget bliver en del af Barnets Reform.

"Min opfattelse er ikke, at det er fagligheden, der er noget galt med. Folk ved godt det, de skal gøre. Problemet er, at de faglige beslutninger, der bliver truffet, ikke bliver ført ud i livet, fordi der mangler økonomi til det. Så jeg er meget betænkelig ved forslaget," siger Özlem Cekic.

S: Børnecentre er en spændende tanke
Den betænkelighed deler man ikke hos Socialdemokraterne. Og socialordfører Mette Frederiksen vil ikke afvise, at børnecentre kan blive en del af Barnets Reform.

"Jeg synes, det er en spændende tanke. Den minder om noget af det, som socialpædagogernes landsforening tidligere har været ude med omkring regionale centre på børn og unge-området," siger Mette Frederiksen. Hvad angår bureaukrati, så mener Socialdemokraterne ikke nødvendigvis, at børnecentre vil være med til at skabe mere af dette.

"Det kommer jo an på, hvor klogt man indretter det. Det, man skal være opmærksom på, er, at den primære sagsbehandling finder sted i kommunen, og det vil den blive ved med at gøre. Man skal ikke lave systemet for systemets skyld. Man skal gøre det for at sikre en højere grad af faglighed, og der kan der være forskellige måder til at nå det mål," siger Mette Frederiksen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024