Analyse af 
Erik Holstein

De nationalistiske højrepartier er de eneste blå, der flytter stemmer over midten

Danmarksdemokraterne og Dansk Folkeparti er i det små begyndt at nappe stemmer fra Socialdemokraterne. Moderaterne taber stemmer over hele pladen.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Truslen er stadig håndterbar og begrænset, men det er noget, man skal holde øje med, hvis man er socialdemokratisk strateg:

Der er igen begyndt at dryppe S-vælgere til det nationalistiske højre. Slet ikke det digebrud, man så i 2001 og 15 år frem, men dog et par mandater, der i sig selv kan være afgørende på valgdagen.

Siden først Henrik Sass Larsen (S) og siden Mette Frederiksen (S) ændrede den socialdemokratiske udlændingepolitik i langt strammere retning, begyndte trafikken af vælgere at ændre retning: Nu gik trafikken fra DF tilbage mod Socialdemokratiet. Det så man ved valget i 2019 og det i 2022, hvor luften var ved at gå helt ud af DF. Samtidig var det næsten ingenting, Inger Støjbergs Danmarksdemokrater evnede at snuppe fra S.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024