Det bringer partierne med til satspuljeforhandlingerne

PULJE: Partierne bag satspuljen mødes tirsdag til de afsluttende forhandlinger om socialområdet. Socialdemokraterne bringer Herning-modellen med til bordet, Alternativet har fokus på natur og mindfulness, mens Liberal Alliance har set sig lun på en narkotikakommission. Få overblik her. 

Socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er blandt deltagerne, når partierne bag satspuljen tirsdag skal forhandle midlerne til socialområdet på plads. Med til bordet tager hun et ønske at satse mere på den såkaldte Herning-model. 
Socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er blandt deltagerne, når partierne bag satspuljen tirsdag skal forhandle midlerne til socialområdet på plads. Med til bordet tager hun et ønske at satse mere på den såkaldte Herning-model. 
Tyson W. Lyall
Fakta
Fakta om satspuljen   

Finansministeriet lægger for 2016 op til en satspuljeudmøntning på i alt 493,9 mio. kroner. I 2015 lød det samlede puljebeløb på 834,5 mio. kroner, mens der i 2014 blot var 344,3 mio. kroner at fordele.   

* Satsreguleringsordningen blev indført i 1990 ved lov om en satsreguleringsprocent (satsreguleringsloven). Satspuljen anvendes til foranstaltninger med henblik på ”forbedring af vilkårene for overførselsindkomstmodtagere og svage grupper”.   

* Satsreguleringen sikrer, at overførselsindkomstmodtagerne hvert år reguleres med en satsreguleringsprocent, der fastsættes på grundlag af årslønsudviklingen to år før.   

* Satspuljeordningen indebærer, at der kan tilføres nye midler til satspuljen på op til 0,3 procent af udgifterne til overførselsindkomster, såfremt lønudviklingen to år før overstiger 2 procent.   

* Kun Enhedslisten står uden for forligskredsen bag satspuljen.

Kilde: Finansministeriet

Den sidste del af satspuljemidlerne skal efter planen forhandles færdig tirsdag eftermiddag. Med arbejdsmarked- og sundhedsområdet på plads, skal der nu forhandles om puljens midler til socialområdet.

Rundt om bordet sidder ordførerne med vidt forskellige prioriteter. Fra Alternativets ønske om kultur, natur og mindfulness på recept til Liberal Alliances ønske om en narkotikakommission.

Altinget bringer her et overblik over en række af socialordførernes prioriteter inden de afsluttende forhandlinger. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024