Genfandt socialdemokratiske værdier i Venstre

NYHED: Socialminister Karen Jespersen (V) fastholder, at hun står for det, hun altid har stået for. Det kunne hun ikke længere finde i Socialdemokratiet, og hun føler sig nu hjemme i Venstre.
Karen Jespersen holder fast i sine værdier.
Karen Jespersen holder fast i sine værdier.Foto: Henrik Theil/Altinget
Rikke Schielder Jørgensen

Jeg synes Venstre har rykket sig. Særligt på to punkter har de formået at tydeliggøre deres politik. Det ene er omkring velfærden og de svage grupper i samfundet. Det andet punkt handler om frihedsrettighederne. Omvendt synes jeg at Socialdemokratiet halser efter Venstre - det er ikke dem, der tager initiativerne. Specielt synes jeg ikke, de har været klare nok i mælet, når det kommer til frihedsrettighederne. Bedst illustreret under Muhammed-krisen, hvor de ikke stod stærkt nok i forsvaret af ytringsfriheden

Karen Jespersen
Socialminister (V)

Karen Jespersens skifte fra S til V er direkte knyttet til det faktum, at Socialdemokratiet i 1990´erne førte en politik, som i hendes øjne gav køb på sammenhængskraften i samfundet.

En sammenhængskraft, der for Karen Jespersen er en afgørende socialdemokratisk dyd, og som hun anser som afgørende for at sikre, at uligheden ikke vokser.

Socialdemokrat i H.C. Hansens ånd
"Jeg anser mine synspunkter for ærke-socialdemokratiske i H.C. Hansens forstand. Han understregede netop, at han var statsminister for hele Danmark, ikke kun for en bestemt befolkningsgruppe. Og det mener jeg er med til at sikre sammenhængskraften."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024