Kampagne skal få mænd til at tage stilling til vold i hjemmet

NYHED: Først var der fokus på kvinder og fagfolk. Nu er det mændenes tur i en ny kampagne om vold mod kvinder.
Rikke Schielder Jørgensen
Fakta

Omkring 41.000 kvinder udsættes ifølge Dannerhuset årligt for vold i deres hjem og 29.000 børn oplever vold.

Dannerhuset er en privat, humanitær organisation, der arbejder for at stoppe vold mod kvinder og børn. Dannerhuset driver bl.a. et af Danmarks ældste og største kricecentre. Krisecentret modtager hvert år 1000 henvendelser om akut krisehjælp fra kvinder rundt om i landet. Hvert år bor ca. 100 kvinder og 100 børn i Dannerhuset. I gennemsnit har en kvinde, der søger hjælp på et krisecenter været udsat for vold i mere end fire år.


Kilde: Dannerhuset

Store plakater af en kvinde med lilla skrammer og blå mærker, og tv-spots under overskrifterne "Så faldt konen igen ned ad trapperne" og "Så gik kæresten igen ind i døren". Sådan præsenteres danskerne i øjeblikket for Ligestillingsministeriets kampagne mod vold mod kvinder.

Kampagnen henvender sig til mænd - og ikke kun dem, der slår. Målet er ifølge ministeriet, at alle mænd skal tage aktivt stilling til, at vold i hjemmet ikke er i orden.

Og denne målgruppe er god at have fokus på, mener Anne Baastrup fra SF.

Dokumentation
Da justitsminister Lene Espersen (K) i sidste uge forsvarede, at politiet ikke altid prioriterer husspetakler højest, kritiserede Dannerhuset ministeren. Hendes bemærkning om, at der i alle byer var ægtepar, som levede som "hund og kat" fik direktøren for Dannerhuset Vibe Klarup Voetmann til at fare i flint. I en pressemeddelse skrev hun: "Det er simpelthen helt uacceptabelt, at landets justitsminister har denne holdning til vold i hjemmet". 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024