Kommuner låner millioner til nye botilbudspladser for at sælge dem til andre kommuner

20 kommuner har lånt over en milliard kroner fra populær pulje til at etablere mere end 500 nye botilbudspladser. En del af pladserne vil de ikke selv bruge, men i stedet stille til rådighed for andre kommuner. Det er helt efter bogen, ifølge ophavsmanden til puljen. 

Den populære lånepulje til at etablere flere kommunale botilbud blev foreslået af det ekspertudvalg på socialområdet, som økonomiprofessor ved Vive Torben Tranæs stod i spidsen for. Puljen skal give kommunerne bedre mulighed for at styre udgifterne på socialområdet.
Den populære lånepulje til at etablere flere kommunale botilbud blev foreslået af det ekspertudvalg på socialområdet, som økonomiprofessor ved Vive Torben Tranæs stod i spidsen for. Puljen skal give kommunerne bedre mulighed for at styre udgifterne på socialområdet.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

En række kommuner låner millioner af kroner til at etablere botilbud, som ikke er tiltænkt kommunens egne borgere med handicap eller psykiske lidelser.

I stedet stilles botilbudspladserne til rådighed for andre kommuner.

Det viser en ny opgørelse fra Social-, Bolig- og Ældreministeriet.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Social

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024